Monday, December 5, 2011

Lahirnya Bot Kembara Pulau

Hobi memancing dan hasrat untuk menyediakan perniagaan untuk keluarga di kampung mencetuskan usaha untuk menempah sebuah bot. Tambahan pula, adik yang tidak mahu lagi melanjutkan pelajaran telah terlibat dengan kerja-kerja menyediakan khidmat sewaan bot untuk kemudahan pelancong ke Pulau Mabul dan pulau-pulau lain di Semporna. Dengan rezeki dan keizinan Allah, maka bermulalah usaha untuk membina sebuah bot gentian kaca dengan panjang 25'.Keadaan bot diawal pembinaan dalam bulan Julai 2011.

Bot yang sudah siap pada September 2011, menunggu enjin dipasang.
 
 
 
Bot yang sudah disiap dipasang enjin pada pertengahan November 2011.
Dipacu dengan 2 buah  enjin Yamaha 40hp.

Alhamdulillah, bot telah siap dan telah mula beroperasi. Diharap semuanya akan berjalan lancar. Dan saya, masih lagi bercongak-congak bilakah masa yang sesuai untuk saya menguji bot tersebut untuk menduga lubuk-lubuk ikan di Semporna. Buat masa ini, adik saya yang menguruskan bot tersebut dan sudah menerima beberapa tempahan untuk khidmat sewaan bot untuk melawat pulau-pulau di Semporna dan juga mengatur trip memancing. 

Untuk rakan-rakan yang berminat dan memerlukan khidmat sewaan bot di Semporna, boleh menghubungi adik saya, Maidin (013-8371990)..


1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete